maatschappelijk werkster

In januari 2007 werd ik doof wakker uit een coma van 2 weken. Wat een drama, nooit meer mijn kinderen en man horen maar ook niet meer kunnen werken! In mijn werk als maatschappelijk werker is het kunnen luisteren naar cliënten de voorwaarde om te kunnen werken. Gelukkig kon ik geopereerd worden en na 3 maanden kreeg ik 2 CI’s aangesloten. Dit maakte dat ik weer hoop kreeg om in mijn werk te kunnen terugkeren.

Na een intensieve revalidatie is dat ook gelukt.

De individuele gesprekken met cliënten gingen goed, maar oh wat zijn die vergaderingen lastig! Ook zomaar even met collega’s in gesprek is moeizaam als er een andere collega zit te telefoneren of met papieren aan het rommelen is. Alles wat geluid maakt was voor mij heel storend en maakte het werk heel zwaar en vermoeiend.
Via het UWV kreeg ik ondersteuning in de vorm van een schrijftolk maar dat was niet voldoende. Via via kwam ik bij Planplan terecht.

Na een uitgebreide proefopstelling en inventarisatie van wat er nodig was, zijn vorig jaar alle spullen gearriveerd. Microfoons voor de vergaderingen (ook voor externe vergaderingen want ik kan alles meenemen!), microfoons op de bureaus in mijn kamer, panelen om de akoestiek te verbeteren, een triller zodat ik de deurbel ook ‘hoor’ en een hulpmiddel voor de telefoon. Het werken is zo veel makkelijker en minder vermoeiend.
De panelen werken zo goed dat nu ook andere collega’s van de werkgever er een op hun kamer hebben gekregen zodat ook zij minder last hebben van de slechte akoestiek die daar aanwezig was.
Kortom een superservice van Planplan die het voor mij mogelijk heeft gemaakt met plezier mijn werk te blijven doen!

maart 2010

reactie