leidster kinderdagverblijf

Graag schrijf ik over mijn ervaringen met de aanpassingen op mijn werk. Ik ben slechthorend en werk al ruim 3 jaar op een kinderdagverblijf. Sinds januari 2003 heb ik aanpassingen op mijn werk. Daarvoor deed ik het dus met mijn gehoor. Ik deed mijn werk goed, maar mijn collega’s hadden het idee dat ik niet alles hoorde wat er om mij heen gebeurde.

We besloten op zoek te gaan naar een oplossing en kwamen toen terecht bij PlanPlan. Ik heb mijn wensen doorgenomen met de mensen van PlanPlan en ze hebben mijn werkplek bekeken. Samen hebben we bepaald wat de beste oplossing voor mijn situatie zou zijn.
Ik heb nu een telefoon die harder en zachter kan, een triller die onder andere waarschuwt als een baby huilt of als de bel gaat, infraroodsignalen bij de deuren, zodat ik merk dat er iemand binnenkomt (weer via mijn triller).
Bij elke functie gaat er een lampje knipperen op mijn triller, zodat ik kan zien om welk geluid het gaat. Mijn collega heeft ook een klein drukknopje gekregen. Als ze mij nodig heeft, drukt ze op het knopje en gaat mijn triller trillen. Ik weet dan dat ze me nodig heeft. Ook op de gang is een oproepknop gekomen waarmee mijn collega’s mij kunnen roepen als het nodig is.

Sinds ik de aanpassingen heb ben ik alerter op de geluiden om mij heen. Het is dus niet zo dat mijn gehoor erop vooruit is gegaan, maar ik merk de dingen wel sneller op. Ik ben dus heel blij met deze aanpassingen. Ik heb mede dankzij de aanpassingen ook een vast contract gekregen. Het was dus wel de moeite waard!

augustus 2004

reactie