een particuliere klant

Een aantal jaren geleden kochten wij een voormalige basisschool en begonnen we stukje bij beetje met het verbouwen ervan naar een comfortabel huis met lekker veel ruimte. We hebben drie kinderen en onze woonkeuken is dan ook de centrale plek in huis. De keuken was voorheen een handarbeidlokaal met een mooi hoog puntdak en in de zeventiger jaren heel “modern” aangekleed met bruine houten schrootjes.

In ons enthousiasme om er een mooie eigentijdse ruimte van te maken, lieten wij het hele puntdak glad maken met gipsplaten en vervolgens door de stukadoor afwerken. En toen gebeurde het…….de goede akoestiek maakte plaats voor een harde, holle akoestiek waar je liever niet meer wilde zijn, praten etc. Ieder bord of kopje dat je op tafel zette, klonk verschrikkelijk hard.
Mijn man mist sinds een ongeval het gehoor aan één kant en kwam voor gehoormoeilijkheden aan zijn andere oor terecht bij het audiologisch centrum in Leeuwarden. Hij vertelde daar over de slechte akoestiek in onze keuken en vroeg hen om advies. En zo kwam PlanPlan in beeld.

Guido heeft de hele ruimte doorgemeten en samen met ons zorgvuldig bekeken hoe de akoestische platen in onze keuken geplaatst zouden kunnen worden, zonder dat het geheel visueel aangetast zou worden. Het effect van de aanpassing is ongelooflijk goed: we verblijven weer heel graag in onze leefkeuken en het harde, holle geluid is helemaal verdwenen. Het voelt veel relaxter aan en mijn man hoeft ons niets steeds te vragen: “Wat zeg je, ik heb het niet verstaan!” We zijn ontzettend blij met deze oplossing en nog een bijkomend voordeel is dat onze keuken een stuk warmer is geworden in de winter, het aangebrachte materiaal is kennelijk ook nog eens heel erg isolerend.

januari 2010

reactie