directiesecretaresse

Weer energie over hebben aan het einde van een werkdag had ik anderhalf jaar geleden niet kunnen verwachten.

Vanaf mijn zestiende draag ik twee hoortoestellen en heb met wat begeleiding en solo-apparatuur mijn opleiding SPW met succes kunnen afronden.
Hierna ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als groepsleidster in de kinderopvang. Totdat ik oververmoeid raakte en de zoektocht begon waar de oorzaak lag. Dit bleek mijn slechthorendheid en de hyperacusis te zijn. Overgevoeligheid voor geluid.
Met pijn in mijn hart nam ik afscheid van de kinderen en collega’s en ben ik aan een omscholingstraject begonnen naar administratief medewerker.
Ik liep stage bij Imagro en kon na mijn stage direct aan de slag als administratief medewerker, directiesecretaresse en telefoniste. Het eerste jaar in ons oude pand op een aparte kamer en later in de gerestaureerde Vlaamse Langsdeelschuur op een afdeling met 3 collega’s, met veel omgevingslawaai (kantine naast de afdeling en personeelsingang). Na een tijdje kreeg ik weer last van mijn vermoeidheid en bekroop mij het gevoel dat ik ook deze baan zou moeten opgeven.

Na een fijn gesprek met mijn leidinggevenden zijn we gaan zoeken naar een oplossing. Via het blad ‘Horen’ van de NVVS kreeg ik de tip om contact op te nemen met Adviesbureau PlanPlan. Andrea Berkelder is op bezoek geweest en dat was zo’n openbaring. Ik kreeg weer hoop. Guido Goedhart heeft daarna samen met mij de werkzaamheden doorgelopen die ik uitvoer en daarbij natuurlijk de knelpunten bekeken. Hier is hij mee aan de slag gegaan en kwam terug met een fantastisch systeem.
Mijn ‘oude’ werkplek ruilde ik in voor een rustigere plek, een afgesloten ruimte met één collega. Guido heeft een communicatiesysteem geplaatst met microfoons. Waardoor ik me minder hoef in te spannen om te luisteren en ik geen storende achtergrondgeluiden meer hoor. Ook de telefoon is hierop aangesloten. Ik schakel dan alle microfoons uit en kan ontspannen telefoneren terwijl er druk gepraat wordt om mij heen. Een zeer prettige ervaring. Ook in één vergaderruimte hangen microfoons waardoor ik de teamvergadering maar ook de MT-vergadering kan volgen en een goede notulen kan maken.
Ik gebruik het systeem nu 8 maanden en mijn energie is weer terug. Ik lig niet meer uitgeteld op de bank ’s avonds, maar sport en heb weer zin om met vrienden af te spreken. Niet alleen mijn energie, maar ook mijn humeur is er op vooruit gegaan. En daar ben ik Adviesbureau PlanPlan heel dankbaar voor.

januari 2009

reactie