administrateur oogziekenhuis

administrateur oogziekenhuis

Meer dan twintig jaar ben ik zonder hoorhulpmiddelen bij mijn twee vorige werkgevers werkzaam geweest.
Ondanks het gehoorverlies van 90 db is dit naar mijn mening nimmer ten koste van mijn functioneren gegaan.
Ondanks goede ervaringen met solo apparatuur die ik op de M.E.A.O. gebruikte, heb ik me daarna dus eigenlijk niet verdiept in de mogelijkheden voor ondersteuning op de werkplek. Een volumeregelaar voor de telefoon, daar bleef het bij. Voor de rest: het was natuurlijk lastig maar verder niet zo’n probleem.

Totdat ik in oktober 2008 bij een oogziekenhuis kwam te werken. Dit is een jong ziekenhuis waar op de financiële administratie door de groei vele uitdagingen voor mij lagen. Hierbij kreeg ik veel informatie / uitleg over voor mij nog nieuwe onderwerpen. Deze communicatie was erg vermoeiend. Nu begon ik me wel te verdiepen in de mogelijkheden om de verstaanbaarheid op de werkplek te vergroten. Het blad Horen werd wat intensiever gelezen en ook op internet ging ik op onderzoek uit. Zo kwam Planplan in beeld.

Tijdens het eerste bezoek werd na bekijken van de werkomgeving kreeg ik een duidelijke uitleg van de verschillende apparatuur die ik vrijblijvend kon uitproberen. Besloten werd om “eenvoudig” te beginnen met MikroPort soloapparatuur. Dit was ook een beetje wat ik zelf voor ogen had. Aangezien ik helemaal geen ondersteuning gewend was moest dit al een hele vooruitgang zijn. En inderdaad, dit was al een hele verbetering. Maar ik wist nu dat er nog meer mogelijk was Ik realiseerde me in verschillende situaties waarbij ik ondanks de Mikroport niet alles kon verstaan dat dit met een uitgebreider systeem wellicht wel het geval zou zijn. Bij de volgende evaluatie met Planplan werd mij dan ook geadviseerd het systeem met de centrale geluidsprocessor, 2 tafelmicrofoons en een grensvlakmicrofoon uit te proberen. Dit werd bij de installatie uitgebreid en op indrukwekkende manier op mijn persoonlijke situatie aangepast. Waarbij mij duidelijk werd dat dit op basis van jarenlange ervaring gedaan werd. Hoewel ik natuurlijk zelf ook mocht aangeven wat ik graag zou willen, kreeg ik ook verschillende (naar later bleek heel bruikbare) tips waar ik zelf nooit aan gedacht had. En het systeem werkt heel goed.

Vooropgesteld: 100% verstaan kan in mijn geval niet. Ook niet met deze uitgebreide apparatuur. Maar er is een behoorlijke vooruitgang geboekt. Ik kan de collega die tegenover mij zit goed en op een ontspannen manier verstaan door de aanwezigheid van een tafelmicrofoon op diens bureau. Andere collega’s die bij langskomen versta ik door de tafelmicrofoon op mijn eigen bureau en/of via de grensvlak microfoon. Deze laatste microfoon heeft een iets groter bereik dan de tafelmicrofoons. Dat is heel prettig wanneer collega’s iets verder van de tafelmicrofoons af staan. De microfoons zijn ook gemakkelijk te bedienen bij de keus welke ik wel, of juist niet wil gebruiken. Ook voor het telefoneren is het een zeer bruikbaar systeem. Met één druk op de knop worden alle microfoons uitgeschakeld zodat ik me (via de halslus) volledig op het telefoongesprek kan concentreren. Ik maak nu al enige tijd gebruik van dit systeem en ben er heel blij mee. Ik heb mede hierdoor meer energie in de inhoud van de functie kunnen steken. Energie die voorheen verloren ging aan het goed te proberen te verstaan wat er om me heen gezegd werd.
Vooral de persoonlijke begeleiding, ervaring en kennis van Planplan heeft geleid tot dit resultaat.

maart 2010

reactie