oplossingen

Weldaad van rust...

... door het verbeteren van de akoestiek.

In een ruimte met een slechte akoestiek weerkaatsen alle geluiden. Dit betekent dat de geluiden lang en nadrukkelijk aanwezig zijn. Personen met een goed gehoor kunnen het gewenste geluid (spraak!) filteren uit deze wirwar van geluiden. Zij hebben er daardoor weinig hinder van. Veel hoortoesteldragers horen echter alle geluiden met bijbehorende echo’s versterkt. Dit maakt het werken bijzonder vermoeiend. Met alle gevolgen van dien.

Het aanbrengen van geluidsabsorberende materialen in de werkruimte leidt tot een aangenamere werkomgeving en betere verstaanbaarheid. Voor de slechthorende vaak een weldaad van rust. Wij maken graag een pasklaar advies.

Rustiger vergaderen...

... door het verdringen van storende achtergrondgeluiden.

Een strak geleide vergadering waarin niemand voor zijn beurt praat en waarin geen achtergrondgeluiden voorkomen, is voor een slechthorende ideaal. Dit is echter een zeldzaamheid. Deelnemers praten geregeld voor hun beurt, rammelen met koffiekopjes en kletsen met elkaar. Kortom: volop storende achtergrondgeluiden.

Voor de slechthorende is het van belang dat deze storende geluiden worden verdrongen. Dit kan door het relevante geluid (spraak!) direct aan te bieden op het hoortoestel. Hiervoor zijn vele systemen beschikbaar. Afhankelijk van de persoonlijke situatie adviseren wij een communicatiesysteem-op-maat.

Ontspannen telefoneren...

... door het kiezen van de optimale overdracht.

In het zakelijk telefoonverkeer zijn er vele gesprekspartners. Hoge stemmen, lage stemmen, zacht en hard. Bovendien worden telefoongesprekken vaak gevoerd in een rumoerige omgeving. Voor veel slechthorende werknemers betekent dit een dagelijks terugkerende inspannende bezigheid.

Een inspanning die echter redelijk eenvoudig kan worden verlicht. Wij adviseren graag over een optimale overdracht èn de koppeling op de telefooncentrale.

Reageren op gevaar...

...met behulp van het juiste waarschuwingssysteem.

Van oudsher betekent geluid ‘gevaar’. Ook op de werkplek waarschuwen allerlei geluiden voor gevaar. Denk aan het ontruimingsalarm, alarmsignalen op machines of kreten van collega’s. Voor slechthorenden vaak onvoldoende waarneembaar. Belangrijke geluiden kunnen zichtbaar of voelbaar worden gemaakt. Laat u door ons adviseren over de meest geschikte oplossing.

 

oplossingen

Balie met microfoons

Balie met microfoons

Microfoons boven balie

Microfoons boven balie

Microfoons voor vergaderruimte

Microfoons voor vergaderruimte

Draadloze microfoontjes

Draadloze microfoontjes

Geluidsabsorberend paneel

Geluidsabsorberend paneel

Detectie alarmen

Detectie alarmen

Communicatiesysteem in rugzak

Communicatiesysteem in rugzak

Aanspreek-knopje

Aanspreek-knopje

oplossingen

oplossingen

oplossingen

oplossingen

oplossingen

oplossingen

oplossingen

oplossingen